lördag, juli 29, 2006

Replikskifte mellan kommunal tjänsteman och en VD vid upphandling enligt MPs förslag

Marcus Strömberg har skisserat lite på ett replikskifte mellan en kommunal tjänsteman och
en VD för ett litet företag i anläggningsbranchen vid upphandling om MPs förslag på HBT-lag
går igenom. Hur dessa förslag ser ut kan ni titta på i min tidigare artikel nedan.

Tänk dig följande replikskifte alltså.

-- Så långt ser er offert bra ut. Men jag måste få veta hur ni
ställer er till HBT.

-- HBT? Vad är det? Menar du VA-frågor samarbetar vi med andra, men vi
kan förstås ta ansvar som totalentreprenör.

-- Nej, nej... HBT! Alltså, homobitrans.

-- Är det någon ny teknik i min bransch <>?

-- Nej! Homosexuellas rättigheter!

-- Va? ...

-- Ja, har ni homosexuella i företaget?

-- Öh?

-- Vet du inte om du har anställda med homosexuella böjelser?

-- Mina anställda jobbar bra, så du behöver inte vara orolig för att
vi drar över tidsplanen!

-- Nejnejnej! Har du eller har du inte HBT:are anställda?

-- Om vi har bögar som jobbar hos oss?

-- Ja, just det ja. Fast det heter homosexuella.

-- Ingen aning. Varför skulle jag bry mig om det?

-- Har ni ingen HBT-plan?

-- Va? Var inte min offert ett tillräckligt beslutsunderlag? I så fall
kan jag skicka över en ny, om du bara säger vad som saknas.

-- En HBT-plan.

-- Men har det något med jobbet att göra?

-- Nej.

-- Då behövs den väl inte?

-- Jaha. Då är ni ute ur anbudstävlan.

-- Men, men... Vad är fel? Kan ni tala om det för mig?



Är det så vi vill ha det?

MP har dragit igång valrörelsen

Och vilken rivstart MP gör med sin valupptakt. De vill åtgärda homofobin i det svenska samhället, för detta har de tagit fram ett 50-punktsprogram. I programmet har de förslag som att kompetensen inom rättsväsendet i HBT-frågor skall öka, detta för att förbättra bemötandet av HBT-personer inom rättsväsendet. Jag trodde polisen skulle satsa på att öka sin uppklaringsprocent, inte på att putsa sitt bemötande mot diverse grupper. Vad blir nästa steg? Högre kompetens för att kunna bemöta samer på rätt sätt?

Vidare vill MP att det ska finnas ”skyddat boende för människor i samkönade relationer”. Va, Vad menar de! Jag fattar ärligt inte vad de menar, skyddat boende för samkönade personer?

Dessutom vill de ha mer pengar för att HomO skall driva diskrimineringsmål i domstol. Låter vettigt, höj skatten lite till på elen (företag får väl slå igen om de inte har råd) ta dessa pengar och ge till HomO så han kan driva diskrimineringsmål i domstol, Sverige är fantastiskt.

Nu kommer vi till de riktiga godsakerna på deras HBT-program, de vill att ” idrottsföreningar ska vara skyldiga att redovisa hur de bekämpar homofobi och diskriminering för att få bidrag från stad, kommun och landsting”. Nej, det är inget skämt, det står i SvD, jag lovar. Ja, hoppas dårarna hamnar utanför riksdagen, det är ju nästan så man börjar fundera över den parlamentariska demokratin, hur kan sådana dårfinkar hamna i riksdagen?

Nästa punkt, ” Kommuner och landsting ska även kunna säga nej till upphandling av företag som inte har någon hbt-policy”. OK, det har varit väldigt varmt ute de sista veckorna, men dessa förslag är ju fullständigt horribla. Någon gång i min gröna ungdom funderade jag i alla fall på att rösta på MP, jag har alltid varit intresserad av natur och miljö. Nu är möjligheten att rösta på MP obetydligt högre än att rösta på Pol Pot. De kan helt enkelt inte rädda sin riksdagsplats med sådana här förslag, de måste ha fått solsting allihopa.

Utredaren blir utredd

Demirbag skriver i dag lördag på DN-lejdaren om en rapport som öststatsexperten Hendrik Borg gjort. Borg har granskat den rapport som Kamali, efter mycket rabalder presenterat, en rapport som handlar den svenska s.k. ”strukturella diskrimineringen”.

Jag har tidigare, vid flera tillfällen, själv skrivit om Kamali och Sahlins agerande, det är väl risk för att jag blir tjatig, men jag tycker det är så pass anmärkningsvärt och allvarligt att forskning nuförtiden är politiskt styrd och saknar vetenskaplig trovärdighet. Nu får jag stöd från oväntat håll, av Borg som jobbar på Timbro och av Demirbag som jobbar på DN:s ledarredaktion. DN har ju annars mest gjort sig känd för att närmast trampa i Kamalis fotspår med sin Westerbergliberalism. Demirbag är förmodligen ny på DN och höjer nivån flera snäpp på deras ledarartiklar.

Om kamalis utredning skriver Borg att den är ovetenskaplig, de slutsatser som Kamali presenterar saknar empiriskt underlag (det har vi redan räknat ut förståss) hans slutsatser är inte falsifierbara. Alltså, ett typexempel på hur en vetenskaplig utredning INTE får se ut. Själv undrar jag om Kamali någonstans förklarat detta med strukturell rasism i detalj, alltså vad exakt är strukturell rasism, hur mäter man eller påvisar den?

torsdag, juli 27, 2006

Trygghetsnarkomani

Överläkaren på S:t Görans psykakut, David Eberhard gästade god morgon Sverige i torsdags. Han pratade om svenska folkets, eller möjligen de västeuropeiska folkens, överdrivna behov av trygghet. På Eberhards psykakut söker människor hjälp som separerat med sin käresta, sådant sökte människor absolut inte hjälp för förr i tiden. Eberhard menar att människor inte lärt sig att livet gör ont ibland, att livet erbjuder både framgång och motgång, i stället söker vi hjälp hos den professionella vården för saker som borde vara ett naturligt inslag i livet.

Det överdrivna behovet av trygghet menar Eberhard märks inte minst i skolorna, vi förbjuder allt som kan innebära fara för barnen, det kan vara saker som att cykla till skolan, snöbollskastning på skolgården eller liknande saker.

Kontentan av allt detta är att vi försöker undvika att dö i stället för att leva så bra vi kan. Det är i vårt samhälle, som är det tryggaste samhälle människan har vistats på under hela sin existens på jorden, inte rimligt att hela tiden sträva efter maximal trygghet. För tusentals år sedan när miljön var betydligt ogästvänligare var samma trygghetsbeteende däremot rimligt och en viktig faktor för vår överlevnad. Detta beteende är dock helt inadekvat i ett tryggt och genomorganiserat samhälle som vårt.

Eberhard har också skrivit en bra artikel på DN-debatt


Jag som arbetar inom skolan känner igen allt det Eberhard talar om, jag kan skryta med att jag tänkt de tankar han ger uttryck för, långt innan jag hörde/läste honom. Speciellt det om hur fult det är att tävla, hur ingen får bli bättre än någon annan, det är en sjukdom i vårt politiskt korrekta Sverige i dag. Vi måste tillsammans jobba för att rätta till det som blivit krokigt i vårt samhälle.

onsdag, juli 26, 2006

Kvinnorna på DN

Jag har ofta blivit beskylld för att vara något av en mullig mansgris. Detta beroende på att jag högtidligt deklarerat att jag inte är feminist, är man yrkespolitiker måste man ju deklarera motsatsen. Dessutom har jag underkänt kompetensen hos en del kvinnor i regeringen med Sahlin och Winberg i spetsen.

Desto gladare är jag i dag då jag kan bryta mönstret och faktiskt påtala att de enda vettiga skribenterna på DN är kvinnorna. Jag tänker på Malin Siwe och ibland Hanne Kjöller. Jag håller långt ifrån alltid med dessa kvinnor, men de vågar bryta mönstret, vågar komma med genuina åsikter, samt stå för åsikter som tydligt avviker från den ”Westerberg-liberalism” som övriga skribenter på DN erkänner sig till, eller i alla fall hör till.

I morse pratade Siwe med en skribent från Expressen i TV1. Siwe tog upp den känsliga frågan om svenskarna blivit ett folk av ”curlingmänniskor”. Alltså ett folk av bortskämda människor som alltid väntar sig att staten skall ta allt ansvar var man en är på jorden. De väntar sig att råkar man ut för något på andra sidan jordklotet så är det bara att ropa på ”pappa-staten”.

Jag (och Siwe) menar att det är inte rimligt att få samma service på andra sidan jorden, eller ens i Libanon, som man kan vänta sig på svensk mark. Vem skulle betala denna service? Jag som sällan har råd att resa utomlands, via skattsedeln? Det är jag som alla förstår, inte så pigg på. Naturligtvis skall staten hjälpa svenska medborgare i knipa var som helst på jorden, men det gäller att ställa rimliga krav. Dessutom har Sverige ingen juristdiktion utomlands, det är många som tydligen inte har en aning om det. Allt som svenska regeringen gör måste godkännas av den regim det är frågan om, ganska självklart kan man tycka. Tack Siwe för du vågade ta upp denna känsliga fråga.

Konflikten spårar ur

Hör nu på morgonen att Israel bombat en FN-bas, fyra FN-observatörer har dött. Jag står fortfarande för en strängt neutral hållning i denna konflikt, men har det inte gått lite väl långt nu? Att en liten skitnation som Israel skall få bomba FN tycker jag är lite märkligt, skall vi offra FN:s auktoritet för att hylla ”hemmalaget”? Dessutom har jag lagt märke till att vissa grupper som är väldigt intresserad av Israels försvar, samtidigt har skrivit under nedrustning av Sveriges försvar.

Här lite fräscha bilder.

tisdag, juli 25, 2006

Debattnivån är hetare än någonsin, men tyvärr också lägre än någonsin

Har surfat runt på olika bloggar och läst om mellanösternkonflikten. Kommentarerna är fyllda av känslor och klara ställningstagande, nåja, det är faktiskt det som är demokrati och yttrandefrihet. Jag undrar om vi är lite ovana med demokrati, debattnivån är ju lägre än vad som jag trodde var möjligt. Denna nivå är EXAKT lika låg från både höger och vänsterhåll. Man associerar friskt till nazism, fascism eller ger meningsmotståndaren gärna en färg som t.ex. brun. Dessutom är associationerna av det otillåtna slaget från t.o.m. ”yrkesdebattörer”, kritiserar man israels invasion så innebär det inte att man tagit ställning för Hizbollah, kritiserar man Hizbollah så innebär inte det att man stödjer israels agerande när de bombar bostadsområden, skall detta vara så svårt att förstå?

Christopher Lasch, den amerikanska sociologen som forskat om den demokratiska utvecklingen i västvärlden, menar att demokrati förutsätter en politisk debatt i samhället, annars kan verklig demokrati inte fungera. Jag håller med honom, jag tror dessutom att denna politiska diskussion har funnit sitt forum i bloggarna och dess kommentarer, var annars kan en politisk diskussion förekomma i Sverige i dag av dem som inte är yrkespolitiker? Jag hoppas därför verkligen att folk inte stänger av sina kommentarsfunktioner på sina bloggar. Däremot så vore det bra om debattnivån höjs på dessa bloggar. Jag har tidigare skrivit om vissa riktlinjer som man med fördel kan hålla sig till vid en diskussion. Jag vill dessutom rekommendera deltagare i debatten att inte använda ord som ”nazist”, ”fascist” eller någon färgkombination över huvudtaget. Om nu någon är fascist i en diskussion så borde det vara lätt för en kvicktänkt debattör att besegra denna fascist i en saklig debatt.

Förövrigt se Argumentationsfel



Pakistan utökar sitt nukleära program

Pakistan skall ta en ny reaktor i drift som kommer att producera plutonium som i princip skall räcka till ett femtital laddningar om året . Skrämmande, Pakistan är dels ett land med madras, religiösa koranskolor som hör stenåldern till, dels är det ett avancerat teknologiskt land som kan producera kärnvapen på löpande band. Personligen är jag mycket mer rädd för stater som Pakistan än Hizbollah med sina leksaksraketer, (de heter förvisso inte Katjuska, det var namnet på Sovjets raketer under andra värdskriget).

måndag, juli 24, 2006

Gringo och Lasch

Appropå föregående artikel (nedan). Christopher Lasch skulle få alla sina teorier bekräftade om han läste artikeln i SvD om Gringo, speciellt den om turisten. Jag skriver mina synpunket

Etablissemangets nya kelgris

Ja, så beskrivs tidningen Gringo i en artikel i SvD. Tidningen startade för att ge förorten en röst i vårt media-samhälle, frågan är om det verkligen är förortens röst som talar i Gringo. Den nya chefredaktören, Inti Chavez Perez, säger att två nya områden skall inmutas, nämligen Jämställdhet och gayfrågor. Perez är aktiv inom olika gayföreningar och ser sig tydligen själv som en representant i dessa frågor.

Tidningen startade för att ge förorten en röst, sedan blev den etablissemangets kelgris, vi kan konstatera att förorten inte har någon röst, Gringo är absolut inte någon förortens röst, då hade den aldrig kunnat bli etablissemangets kelgris. Vi vet alla, att etablissemanget aldrig rör sig i förorten, ja skyr förorten, vill hellre dö än bosätta sig i förorten. Är det inte lite märkligt att en tidning som då skall ge förorten en röst plötsligt skulle bli detta etablissemangs kelgris? Något stämmer inte här, det förstår alla. Om nu Gringo någon gång varit förortens röst, så är den inte det nu. Snarare kommer tidningen att bli ett språkrör för HTB-grupper och gaygrupper, därav etablissemangets kelgris.

söndag, juli 23, 2006

Hedersrelaterat våld

Vad är skillnaden mot det vi vanligtvis kallar hedersrelaterat våld och när en svensk svartsjuk man förföljer och misshandlar sin kvinna? Denna heta fråga vågar Dilsa Demirbag-Sten ta upp på DN-debatt. Dessutom vågar DN ta in hennes, inte helt politiskt korrekta artikel, DN har ju inte gjort sig känd för att våga sticka ut mot det politiskt korrekta på sista tiden.

Demirbag framhåller att det faktiskt är en väsentlig skillnad, en skillnad som våra makthavare inte riktigt vill/vågar erkänna. Jens Orback, som i botten är en grävande journalist, får kritik för att han inte ser detta problem i Sverige i dag och skyfflar ihop detta våld med allt våld mot kvinnor av män. Han försöker blanda ihop detta våld med det feministmaffian kalla ”det patriarkala våldet”. En följd av detta är att berörda myndigheter inte får klara signaler uppifrån hur de skall tackla detta problem. Regeringen har som vanligt skänkt en slant till kommunerna för att åtgärda problemet, då har de ju ett alibi vid besvärliga debatter i frågan, men inte satsat på utbildning eller information om detta problem. Följden blir att de tjänstemän som möter detta problem inte vet hur de skall agera. Förlorarna blir de unga kvinnor (och pojkar dessutom) som utsätts för detta våld.